NOSALTRES

19.6.23

Editorial butlletí num. 244 (juny 2023)

Una nova etapa


Quan a principis de maig la Junta Directiva que signa aquest editorial va decidir que el tema que tractaríem en aquest butlletí serien les eleccions municipals del 28 de maig, érem perfectament conscients que, fossin quins fossin els resultats que es produïssin, consensuar un text acceptable per al conjunt de la junta potser tindria alguna dificultat.

Una junta, ho repetim un cop més, que no està a les ordres de cap partit polític, ja que el nostre únic objectiu és la defensa dels interessos ciutadans del veïnat de Sarrià. Establert aquest principi, a l'Associació Veïnal de Sarrià es respecten escrupolosament les ideologies individuals dels seus membres.

Com passa amb els centenars de persones associades a la nostra entitat, cadascú de nosaltres té la seva pròpia ideologia. Quan fa gairebé vuit anys ens vam fer càrrec de la junta a ningú se li va preguntar quines eren les seves preferències polítiques. I com que, òbviament, no tothom pensa igual, ens agrada com a un fet enriquidor de la nostra tasca definir la nostra junta com a políticament transversal.

A la ciutat de Barcelona, les eleccions per cobrir els 41 regidors del consistori s'han convertit, per primera vegada en democràcia, en una lluita política de tots, o gairebé tots, contra Ada Colau. Una cosa així no havia passat mai en les quatre dècades d'ajuntaments democràtics. I aquest fet ha centrat molt una campanya electoral atípica entre els partits que opten a governar la ciutat.

És un fet innegable que l'alcaldessa que ha ocupat el càrrec els últims vuit anys ha generat més filies i fòbies que qualsevol altre dels seus cinc antecessors en el càrrec. Gairebé ningú s'ha mostrat indiferent amb la gestió que han portat a terme l'alcaldessa i el seu equip. Cadascú és ben lliure d'especular sobre els motius d'aquesta divisió ciutadana tan marcada, i no serà aquesta junta com a tal qui es mulli.

Bé, les eleccions ja s'han celebrat i els resultats són els que són, amb una primera característica que s'ha tornat a repetir: cap llista ha obtingut la majoria absoluta de vint-i-un regidors, i això vol dir que els pactes post electorals esdevenen imprescindibles. A l'hora de redactar aquest editorial els pactes encara no s'han concretat en la composició de l'equip de govern.

Al nostre districte de Sarrià-Sant Gervasi, els resultats electorals en percentatge de vots obtinguts han estat els següents: Junts 40,03 - PP 14,9 - PSC 12,2 - BComú 11,9 - Vox 7,4 - ERC 5,9. Són uns resultats que traduïts a consellers del districte ens mostraran la següent composició del Plenari: Trias 10 - PP 3 - PSC 2 - Comuns 2 - VOX 1 - ERC 1. Cal dir també que la participació del nostre districte ha estat la més alta de tota la ciutat, amb un 70,1%.

El regidor president del districte encara no sabem qui serà, ja que és un càrrec nomenat per l'equip de govern. Per tant, tampoc sabem en quines persones recauran els càrrecs directius que hauran de portar el dia a dia del districte: gerència i conselleries tècniques, puix són càrrecs que depenen de la decisió personal del regidor.

Com a associació veïnal tenim l'obligació de demanar a l'equip de govern entrant que defensi a fons els interessos del nostre barri, i esmeni la situació actual de precarietat en les inversions. En termes d'inversió sempre hem estat a la cua dels deu districtes de la ciutat, i pensem que vistes les necessitats urgents del districte ara seria un bon moment per revertir aquesta anomalia.

La Junta Directiva


(Per llegir el butlletí sencer cliqueu aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada